top of page
Angela_Merkel_Juli_2010_-_3zu4.jpg

Armin Linnartz, CC BY-SA 3.0 DE

We noemen deze serie wel eens een schattenjacht omdat we life changing ervaringen en inzichten naar de oppervlakte halen. Net als hun dromen en de nalatenschap die deze leiders hopen door te geven aan de volgende generaties. Zo neemt ‘The Road to Angela’ je mee in een ervaringsgerichte leerervaring en reis.

Onze gesprekspartners kiezen we niet zelf

Het unieke aan ons concept is dat we ons de weg laten wijzen door onze gesprekspartners.

De enige gesprekspartner die we zelf kiezen is Patrick Leysen (CEO, Xylos), de eerste in de rij. Elke volgende gesprekspartner wordt genomineerd door de vorige, als een soort van menselijke kettingbrief.

 

Het gesprek met Patrick werd in december 2022 als feestaflevering gelanceerd (er waren wat technische issues in onze podcast journey :-)). Starten doen we met zijn eerste 'nominee'. Zo start een opwindende reis naar het onbekende.

 

6.6 degrees of separation

Volgens de theorie ben je slechts 6,6 connecties verwijderd van iedereen ter wereld. In die optiek is het ons doel om ooit op een dag ene Mevrouw Merkel tegen te komen en kunnen we haar tegen dan ook aanspreken met haar voornaam.

Welkom bij The Road to Angela!

IMG_3567.jpeg

welkom

The Road to Angela is een unieke podcastserie die jonge professionals en managers helpt op de weg naar succes en geluk door het brengen van authentieke en herkenbare verhalen van inspirerende leiders.

Waarom Angela?

ontdek onze
afleveringen

  • Spotify

Jamie Anderson is een Australische Flandrien en als professor Strategisch Management verbonden aan de Antwerp Management School en INSEAD. Hij was al vier keer TED-spreker en het tijdschrift Business Strategy Review nam hem op in een lijst van 's werelds "top 25 management denkers".

 

Jamie is naast een toegewijde vader ook een wielerkampioen die onder meer goud behaalde op de European Masters Games van 2019 in de tijdrit bij de masters (45+). 

 

Met het Flandrien Hotel realiseert hij momenteel een levensdroom waarbinnen hij mensen helpt floreren binnen de drie onderling verbonden domeinen van werk, leven en wielrennen.

Inspireert: Patrick Leysen

line_orange.png
Parike (Brakel), België < 810 km > Angela

Bijkomende info | flandrienhotel.com

Dewi Van De Vyver stond in 2011 mee aan de wieg van de Antwerpse scale-up Flow Pilots. Sinds 2018 leidt ze het bedrijf als CEO.

 

Flow Pilots begeleidt digitale innovatietrajecten van A tot Z en telt ondertussen bekende klanten zoals Agfa, Soudal en Belfius.

 

Ze werd door Data News uitgeroepen tot ICT Woman of the Year van 2020. Niet in het minst omwille van haar bijzondere rol in het debat over de technologie van de toekomst. Dewi is dan ook vastberaden om meer (leidinggevende) vrouwen warm te maken technologie en AI in het bijzonder. 

 

Bovendien is ze een grote voortrekker van tech ethics en meer diversiteit in tech. Ze heeft haar eigen podcast Tech45 en is bezieler van The Ada Talks. Verder zetelt ze in het bestuur van Voka en in de adviesgroep voor STEM-opleidingen.

In 2022 ontving ze nog de Inspiring Fifty Europe award.

Inspireert: Patrick Leysen

DewiVandeVyver.jpeg

Dewi
Van De Vyver

02

  • LinkedIn
Icon-anchor.png
line_orange2.png
Antwerpen, België < 721 km > Angela

Bijkomende info | flowpilots.com

Bernard Moerman is medeoprichter van het Flandrien Hotel. Zijn ruime ervaring in de internationale sport -en zakenwereld neemt hij mee in zijn werk als storyteller, executive coach en gastprofessor in leiderschap aan de Antwerp Management School.

 

Net als Jamie is Bernard een meervoudig TED spreker. Voordien was hij eigenaar van de professionele wielerploeg Team3M, en oprichter vanThe Cycling Center waarmee hij meer dan 1.000 (!) aspirant professioneel wielrenners heeft begeleid. 

Inspireert: Jamie Anderson

line_orange.png
Parike (Brakel), België < 810 km > Angela

Bijkomende info | flandrienhotel.com

Lode Uytterschaut is founder & CEO Start it @KBC en Start it X

De community achter Start it X werd door Lode in 2014 opgericht. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it AccelerateStart it AcademyStart it ExpandStart it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes.

Inspireert: Dewi Van De Vyver

line_orange2.png
Antwerpen, België < 721 km > Angela

Bijkomende info | www.startit-x.com

Raymond Vanstraelen is de oprichter van Bioracer, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in wieler -en schaatskledij. In het professionele wielrennen is het onder meer partner van de topploeg Ineos én van de Belgische, Nederlandse en Duitse nationale mannenteams.

Meer dan een ondernemer voelt Raymond zich een innovator. Zoals de naam ook aangeeft, ontstond Bioracer in 1985 vanuit Raymonds passie voor wielrennen en biomechanica. En zijn eindeloos verlangen om sporters sneller te maken.

 

Meer over Raymond lees je in dit prachtige artikel van Jamie en Bernard.

Inspireert: Bernard Moerman

line_orange2.png
Tessenderlo, België < 697 km > Angela

Bijkomende info | bioracer.be

Inge Geerdens is de CEO van CVWarehouse, een online rekruteringsplatform. Eerder richtte ze Executive Research op, een selectie- en rekruteringsbureau, dat nu deel uitmaakt van de Acerta-groep. In 2005 ontving Inge de Womed Award, de prijs voor beste onderneemster van het jaar.

Verder heeft ze zich ontwikkeld als keynote speaker en pitch expert. Ze tracht schaken te introduceren bij kinderen met Your Next move. Een organisatie mede ondersteund door de grootmeester Gary Kasparov himself.

De laatste telg in haar rijk gevuld ondernemersportfolio is The Foundershub waar ondernemers elkaar sterker maken door hun uitdagingen met elkaar te delen en te bespreken.

Inspireert: Raymond Vanstraelen

line_orange2.png
Antwerpen, België < 721 km > Angela

Bijkomende info | cvwarehouse.com

Ismaël Ben-Al-Lal is een gedreven multi-ondernemer met een ongetemde passie voor alles wat hernieuwbare energie en innovatie aangaat. Eén van zijn inspiratiebronnen is Elon Musk. We hebben getracht hem te contacteren, maar het is ons op heden nog niet gelukt 😁.

De U2P Group in Tessenderlo huisvest zijn 2 bedrijven: Futech en iLumen. Waarbij het eerste voornamelijk een leverancier en installateur is ban zonnenpanelen en iLumen innovatiepoot betreft die een constante zoektocht levert naar een efficiënter energiegebruik.

 

Verder zet Ismaël zich in voor het STEM-platform, is hij lid van Belgium's 40 under 40 en  bestuurder bij VOKA. Op privégebied is hij naast een trotse papa en echtgenoot ook een succesvol triatleet, met onder andere winst in de Iron Man van Taïwan en 2 deelnames in Hawaï.

Inspireert: Raymond Vanstraelen

line_orange2.png
Tessenderlo, België < 697 km > Angela

Bijkomende info | futech.be

Patrick Leysen is CEO van Xylos en een persoonlijke inspiratiebron voor Patrick. In die zin is hij ook het startpunt van The Road To Angela.

 

Eerder was hij de jongste supermarktdirecteur ooit bij Delhaize. Daarna richtte hij Parcify op, een start-up die hij verkocht aan bPost.

 

Sinds 2020 CEO van Xylos, alvast een zeer uitdagende tijd om aan het hoofd te komen van één van de groten in de IT-sector.

Door een technische fout kon de allereerste opname van The Road To Angela niet gebruikt worden. Patrick was zo vriendelijk om een tweede keer tijd te maken voor ons en wij besloten om die opname als kerstspecial 2022 te publiceren. Na een eerste jaar The Road To Angela terug even naar ons beginpunt.

Inspireert: Patrick Van den Broeck

PatrickL
line_orange2.png
Antwerpen, België < 721 km > Angela

Bijkomende info | xylos.com

Kris Martin is een Belgische conceptuele beeldende kunstenaar. Terugkerende thema's in zijn werk zijn de notie van tijd, geschiedenis en de vergankelijkheid van de menselijke bestaan. Zijn kunstwerken verkennen ook de relatie tussen de makers en de consumenten van kunst en combineren elementen van contemplatie met humor en speelsheid.

 

Onder zijn bekendste werken zijn 'Mandi XVIII', een gipsafgietsel van de groep Laocoön zonder slangen, en '100 years', een sculptuur die over 100 jaar zal exploderen vanaf zijn conceptie. Hij heeft samengewerkt met curatoren Jan Hoet en Jens Hoffmann. Martin hield zijn eerste solotentoonstelling in 2000. Hij was ook de eerste Belg met een solo in het New Yorkse MOMA. 

 

In 2020 werd een retrospectief van Martins werk gehouden in S.M.A.K Gent getiteld EXIT. De tentoonstelling verzamelde veel bekende werken, waaronder het iconische Altar (2004), met recente toevoegingen zoals Water (2020), een verzameling vaten met het levensonderhoudende vocht.

Inspireert: Lode Uytterschaut

line_orange2.png
Lede, België < 776 km > Angela

Bijkomende info | skny.com

Tom Willemen begon als jonge ingenieur bij de studiedienst van het familiale bouwbedrijf Willemen als werf- en projectleider. Hij groeide hij uit tot directeur van het bouwbedrijf om daarna als CEO het wegenbouwbedrijf Aswebo te leiden.

 

In 2016 werd hij CEO van de Willemen Groep als opvolger van zijn vader Johan Willemen. Het bedrijf is met 2.200 medewerkers en een jaarlijkse omzet van om en bij de 800 miljoen euro één van de grotere familiale bouwgroepen in België. In 2011 werd het Onderneming van het Jaar.

Een bijzonder gesprek, want we ontmoeten Tom net nadat hij stopt als CEO en midden in een kantelpunt in zijn carrièrre en zijn leven zit.

Inspireert: Inge Geerdens

line_orange2.png
Mechelen, België < 742 km > Angela

Bijkomende info | Willemen.be

Peter Bernaerts leidt samen met zijn broer Christophe veilinghuis Bernaerts op het Antwerpse Zuid. Hij is ondermeer ook gekend van televisie in de programma's Schatten op Zolder (vier) en Het Hoogste Bod op Canvas. Het familiebedrijf, ooit gestart door vader Mon, is ondertussen uitgegroeid tot de Europese top in de veilingsector. Zoals dat gaat in ondernemerschap ging het hier ook niet altijd over een leien dakje. Een faillissement loerde zelfs ooit om de hoek. En ook in een familiebedrijf is er is niets dat een goed gesprek niet kan oplossen. 

 

Deze aflevering geeft uiteraard ook een inkijk in de bijzondere wereld van kunstveilingen: "un jeu de l’amour et du hasard" zoal Peter het zelf noemt. Hoe muziek en kunst een rode draad vormen in zijn leven en wat hij ooit zou meenemen naar een onbewoond eiland, kom je allemaal te weten in deze aflevering.

Inspireert: Kris Martin

line_orange.png
Antwerpen, België < 721 km > Angela

Bijkomende info | bernaerts.eu

Françoise Chombar voorstellen in één paragraaf is onmogelijk. Ze is mede-oprichter van de beursgenteerde chipproducent Melexis. Na een tijd als CEO is ze nu nog verbonden als voorzitter van de Raad van Bestuur.

 

Ze noemt zichzelf een steminist. Ze is dan ook voorzitter van het STEM-platform en pleit in die rol voor meer aandacht en gendergelijkheid in wetenschappen, technologie en techniek.

Ze won tal van awars voor haar inzet en verwezenlijkingen. Wij waren voornamelijk onder de indruk van de no-nonsense aanpak van Françoise. Een zeer open en inspirerend gesprek met één van de meest succesvolle Belgische CEO's van de laatste jaren.

Inspireert: Ismaël Ben-Al-Lal

line_orange2.png
Tessenderlo, België < 697 km > Angela

Bijkomende info | melexis.com

volg ons en ontdek als eerste de nieuwe afleveringen

  • Spotify
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page